حضورمرکزآموزش علمی-کاربردی میراث خراسان رضوی در دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در خراسان رضوی

۱۵ مرداد ۱۳۹۰ | ۱۴:۳۰ کد : ۸۴۴۹ اخبار شیرپوینت
گزارش دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در خراسان رضوی
حضورمرکزآموزش علمی-کاربردی میراث خراسان رضوی  در دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در خراسان رضوی

حضورمرکزآموزش علمی-کاربردی میراث خراسان رضوی  در دومین نمایشگاه ملی صنایع دستی در خراسان رضوی

مرد خردمند هنرپیشه را                   عمر دوبایست در این روزگار

تا به یکی تجربه آموختن                 در دگری تجربه بردن به کار

صنایع دستی نوعی کار است که در آن لوازم تزئینی وکاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته می شود.معمولااین کلمه به روشهای سنتی ساختن کالاها اطلاق می شود.

صنایع دستی به عنوان صنعتی مستقل وبومی،شاخص ترین هنر کاربردی ریشه های عمیق واستوار در فرهنگ غنی وبارور ایران اسلامی داشته است.هنر صنایع دستی در ایران که هزاران سال پیش آغاز شده در دوره های مختلف تاریخی با فراز وفرود های بسیار همراه بوده است ولی هیچ گاه در ایران به کلی از بین نرفته وهمواره سهم عمده ای دراشتغال وتولید داشته است.

بمناسبت هفته صنایع دستی دومین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی از تاریخ 2/4/90 بمدت چهارروز درمحل نمایشگاه بین المللی مشهد برگزارشد.

در این نمایشگاه درحالیکه هنرمندانی ازسراسر کشور در قالب 300 غرفه جدیدترین اثار هنری خود را به نمایش گذاشتند مرکز آموزش علمی کاربردی میراث خراسان رضوی نیز با توجه به دارا بودن رشته های مرتبط از جمله صنایع دستی وبه منظور تشویق و ترغیب دانشجویان هنرمند به فعالیت در عرصه های مختلف صنایع دستی و شناسایی استعدادهای خلاق دانشجویان وغنا بخشیدن به اثار آنها و همچنین معرفی هرچه بیشتر موسسه در این نمایشگاه شرکت کرد.

مراسم افتتاحیه با حضور جناب اقای دکتر صلاحی استاندار محترم خراسان رضوی ،سرکار خانم تهمینه دانیالی معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی، جناب اقای نیاوند معاون محترم برنامه ریزی استانداری،جناب اقای سید احمد علوی قائم مقام محترم آستان قدس رضوی،جناب آقای مهندس پژمان شهردار محترم ،جناب آقای رجایی مدیر کل سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری استان خراسان رضوی و سایر مدعوین برگزار گردید.در این مراسم جناب اقای دکتر صلاحی طی سخنانی نقش واهمیت صنایع دستی داخلی را درپیشبرد اهداف نظام خاطر نشان ساخت وحمایت از هنرمندان وصنعتگران این بخش را مهمترین اصل دانست.

مرکزآموزشی علمی کاربردی میراث خراسان رضوی دراین نمایشگاه دارای دو غرفه بود که با شامل ارائه آثار هنری دانشجویان در قالب نقاشی مینیاتور،تذهیب ،کارسوخت چوب،تابلوهای مسی،کاشی کاری،معرق ،سفال گری،آیینه کاری و...همچنین اطلاع رسانی،پخش بروشور،بنر،استند در خصوص معرفی مرکز از دیگر خدمات ارائه شده به بازدیدکنندگان  در این غرفه بود.اثار هنری ارائه شده متعلق به هنرمندان دانشجو در رشته های صنایع دستی خانم ها الهه عابدینی(مینیاتور،تذهیب ،نقاشی رو سفال )صغری بیچرانلوی( مینیاتور،تذهیب) ضحی زندیه(کار رو کاشی)آزاده رحیمی(کار سوخت چوب،تابلوهای مسی)زهرا کارخانه چین(کار سوخت چوب،سفال گری)آتنا کاکری (کاسه لعاب دار)وسعیده درودی(قاب ائینه معرق کاشی)واقایان حمید رضا دانش(موزائیک تزئینی ،کار مس)و سعید منظمی(معرق) (ائینه کاری) بود.تعداد بازدید کنندگان از این غرفه بیش از 73000نفر که بیشترشامل جوانان وعلاقه مندان به رشته های هنری  بودند.

با امید به اینکه نقش و اهمیت دانشگاه و صنایع دستی  موجب توسعه وترویج هر چه بیشتر صنایع دستی در کشور باشد وحمایت از هنرمندان و دانشجویان  و ایجاد بازار فروش محصولات صنایع دستی سر لوحه امور قرار گیرد.