موفقیت دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی در همایش ملی صنایع غذایی
محصولات پروبیوتیک(حیاتبخش) و استفاده از خواص آنها در ایران بررسی شد.
مقاله "آتنا وفایی ملکآبادی" و "رقیه منصفی ثابت"، دانشجویان مقطع کارشناسی رشته زیستفناوری مواد غذایی مرکزآموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد، در دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی در قالب پوستر با عنوان " بررسی محصولات پروبیوتیک و استفاده از خواص آنها در ایران" پذیرش شد.
پژوهشگران در مقدمه این مقاله آوردهاند: پی بردن به این حقیقت که واژه پروبیوتیک به معنای "حیاتبخش" در مقابل واژه آنتیبیوتیک به معنای "ضدحیات" استفاده میشود، مهم است.
همچنین آنان به خواص سلامتزایی پروبیوتیکها در فراوردههای غذایی بومی و سازگار با ذائقه مردم چون کاهش یا جلوگیری از انواع سرطان، بهبود جذب کلسیم، تحریک و ارتقای سیستم ایمنی بدن، کاهش سطح کلسترول خون، کاهش بروز حساسیت، بهبود تعادل میکروبی روده، جلوگیری از رشد و فعالیت میکروبهای بیماریزا، افزایش ارزش تغذیهای، خصوصیات ضداسهال و بهبود بیماریهای روده و شکم که با افزودن گونه موردنظر به محصول غذایی میتوان استفاده کرد، اشاره کردهاند.
در این پژوهش، باتوجه به خواص این محصولات غذایی سودمند، فرآوردههای تولیدشده آن در ایران مورد بررسی قرار گرفته است.
بنابراین گزارش، در این پوستر به موضوعاتی چون باکتریهای پروبیوتیک، پریبیوتیک، سینبیوتیکها و میکروارگانیسمهایی که به عنوان باکتریهای پروبیوتیک استفاده میشود، اشاره شده است.
همچنین ضمن معرفی بعضی از محصولات پروبیوتیک از جمله ماست پروبیوتیک، پنیر پروبیوتیک، بستنی پروبیوتیک، بستنی ماستی پروبیوتیک و ماکارونی پریبیوتیک به سینبیوتیکها اشاره شده است.
در بخش سینبیوتیکها، فراوردههای حاوی باکتریهای پروبیوتیک در سه گروه "فراوردههای لبنی پروبیوتیک"، "فراوردههای غذایی غیرلبنی پروبیوتیک" که تنوع این گروه روزبه روز در حال افزایش است و "مکملهای غیرغذایی حاوی باکتریهای پروبیوتیک" تقسیم شده است.
لازم به ذکر است "فائزه تجلی"، مدرس مرکزآموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد و عضو هیات علمی گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد، استاد راهنمای دانشجویان در این مقاله بوده است
